Enduro2

Året som gått

Publicerad 2023-12-21 14:24
Tomte

Från FMCK Umeås styrelse skulle jag vilja tacka för det gångna året

Om jag sammanfattar året 2023 med ett ord så är det engagemang – vilket är så glädjande. På ordonnanssidan har vi fått två färdigutbildade ordonnanser, vi har haft mekkvällar och vi har övat, precis som det ska vara – med ett engagemang från både Hemvärnet och våra ordonnanser. Så viktigt nu i denna tid när det är oroligt i Sverige och det rustas upp lite överallt i samhället.

Sprid gärna till kamrater, grannar och släkt att det är grymt att vara ordonnans i FMCK Umeå.

Årets Norrlandscup i Trial genomfördes– där jag gärna ser att det blir fler som kör Trail och fler som vill ställa upp som funktionärer. Visst kommer ni ihåg att det är prova på Trial på tisdagskvällar uppe på Kalvberget under sommaren? Riktigt roligt och nyttig kunskap att ta till sig – balans behöver man öva hela tiden. Med engagemang och glädje visar dem som kan, hur man ska göra. Ta med dig barnen och besök oss gärna en fin sommarkväll. Håll utkik när vi börjar.

Vi har valt att ha en representant från styrelsen uppe på Kalvberget första lördagen i månaden under endurosäsongen, där vi funnits till hands och svarat på frågor runt banan och endurosporten men även bara pratat och varit social.

Med ett starkt engagemang har vi tillsammans även fortsatt att jobba med depån, dess utformning och bland annat städat av banan inför att det skulle gallras skog där vår banan går.

När det gäller Enduro så genomförde vi en Norrcupstävling med ett stort engagemang och där vi hade många förare som genomförde tävlingen. Detta känns så roligt att vi efter pandemin är i gång igen med vilja att bedriva enduro och trialsport.

Vi står inför ett stort arrangemang tillsammans med UAK som kommer att kräva det bästa av oss och det är Enduro SM som ska gå av stapeln 24-25 augusti 2024. Vi alla kommer att behöva engagera oss och bidra med vad just vi kan. Någon är duktig på att sätta upp pilar, en annan är duktig på att röja bort ris, en tredje är duktig på att dirigera bilar på en parkering, ja ni förstår. Om vi ska ro i land detta och det ska bli ett lyckat event krävs engagemang av oss alla – i stort och smått och det är jag övertygad om att vi kan leverera. Mer information kommer att komma.

Vi håller på i skrivande stund att planera för Årsmötet där det kommer att vara dels årsmötet, dels startskottet för hur jobbet Enduro SM ska genomföras. Jag ber er att komma och ta del av informationen. Vi kommer att skicka ut kallelse vilket datum det blir i februari 2024.

Med det sagt så vill jag önska er alla en Fridsam Jul och ett Gott Nytt År.

Ta det lugnt på vägarna och var rädda om varandra.

Kårchef

Tomas Björk

Tomas Björk
Md sk rmbild 2024 03 25 130352
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub