Enduro2

Föreningen

FMCK (frivilliga motorcykelkåren) är en frivillig försvarsorganisation som nationellt startades 1929 av en officer som hette Stig Hasselrot.
FMCK Umeå startade hösten 1955 och höll till en början på med Ordonnansverksamhet och Enduro och sedan några år tillbaka så ingår även Trial. Vi bedriver vår verksamhet på Kalvberget strax utanför Umeå där vi förfogar över en stor depå, en lång Enduro-slinga samt ett markområde med ett flertal trial-sektioner.

Har du redan fattat tycke och vill bli medlem? Klicka på då Medlemskap i menyn ovan, under "Föreningen". Mer information om respektive sektion finns att läsa nedan.

MC-ordonnans

FMCK är den enda av totalförsvarets avtalsorganisationer som utbildar motorcykelordonnanser för att bla bistå samhället vid oväntade påfrestningar. Det gemensamma för FMCKs medlemmar är naturligtvis motorintresset men också viljan att möta nya utmaningar, allt i samhällets intresse. Smidighet, snabbhet och förmågan att ta sig fram, oavsett väglag och terräng i alla väder, under alla årstider och vid alla tider på dygnet är en ordonnans vardag.

Enduro

Enduro betyder uthållighet och går ut på att tillryggalägga flest antal varv på en given tid i svår terräng. Enduro är den av motorcykelsportens grenar som i Sverige har flest utövare, från motionsåkare till yppersta elit.

Tävlingsformen för enduro innebär att de tävlande kör en pilad bana i terrängen eller på sämre vägar och stigar.

Trial

Trial är en unik sport där konsten är att behärska motorcykeln till fullo. Förarens utmaning är att ta sig igenom ett sektionsavsnitt utan att ta stöd med fötterna. Trial är engelska och betyder försök. I FMCK Umeå utövar vi sporten utomhus mellan vår och höst.

Md sk rmbild 2024 03 25 130352
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub