Om FMCK Eksjö

  • FMCK är en frivillig försvarsorganisation, som har till uppgift att utbilda och krigsplacera mc-ordonnanser/civil mc resurs till Totalförsvaret både militärt och civilt.
  • FMCK Eksjö har ett ganska stort antal av mc-ordonnanser i Hemvärnet och även ett antal CMR (civil Mc-resurs).
  • Men vi i FMCK Eksjö har även en stor civil verksamhet genom enduron och medlemmar som kör landsvägsmotorcykel. Vi är en stor mix av mc åkare, från liten till stor. Oavsett vad du är intresserad av skall du känna dig välkommen till FMCK Eksjö!
  • För att kunna hålla verksamheten igång så har vi regelbundet arbetskvällar både i våra tränings spår och i våra lokaler. Vi samlas även ibland för att "bara snacka lite strunt" och ha trevligt tillsammans.
  • Vi är medarrangörer till en av Sveriges största endurotävlingar, Ränneslättsloppet, som vi genomför tillsammans med SMK Eksjö. FMCK Eksjö arrangerar även själva 10-timmars, (RänneRacet) i juli.
  • FMCK Eksjö har två tränings spår med banlicens för enduro. Bockaåsen som ligger på militär mark. Där kör våra ungdomar upp till 17 år och de medlemmarna med Tjänstgöringsavtal i Hemvärnet. Det andra träningsspåret, Hagersryd, är på hyrd civil mark av Svenska kyrkan. Där kan både vuxna och ungdomar i föreningen träna. Det är viktigt att träningsreglerna följs så att alla får en trevlig stund i träningsspåren.
  • Som medlem i den rikstäckande frivilligorganisationen FMCK så får du 4 gånger om året tidningen Journalen, där man som medlem kan skicka in bidrag till redaktionen som sedan hela Sveriges FMCK:are får läsa. Vi i Eksjökåren skickar även regelbundet ut egen medlemsinformation som mer är knuten till vår egen verksamhet.
Md sk rmbild 2024 03 25 130352
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub