Wheels & Wings

Här kommer vi att uppdatera med info gällande Wheels & Wings

Tyvärr blir det inget W&W 2020 utan vi får blicka vidare på sommaren 2021

Warbergs Automobile Club gick den 8/5 ut med följande meddelande på deras facebooksida:

"En enad front inom de flesta av Sveriges arrangörer av bilutställningar och cruisingar.

Under två års tid har arrangörer från de flesta stora bilutställningar och cruisingar haft kontakt via möten, mail och social media för att stötta varandra, ventilera och komma till gemensamma beslut.

Under våren har all fokus legat på utvecklingen av Covid-19 och vi har noggrant följt folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi har nu kommit till ett gemensamt beslut att skjuta upp alla evenemang till 2021. Allt med respekt för folkhälsomyndighetens rekommendationer, regeringens beslut och allas hälsa.

Givetvis är vi alla otroligt besvikna eftersom förberedelserna inför dessa stora evenemang pågått under nästan ett års tid på nästintill helt ideell basis, men beslutet känns ändå helt rätt.

Evenemang som påverkas av beslutet är:
Kungälvscruisingen 23 maj
Cruisingen Lysekil 20 juni
Big Lake Run, Rättvik 27 juni
Cruisingen i Lidköping 2 - 4 juli
Wheels & Wings Falkenberg 17 - 18 juli
Falu Cruising 22 juli
Nasco Yankee Meet Falköping 25 juli
Tranås Cruising & Rock´n Roll Event 7 - 8 augusti

Samtidigt med detta beslut vill vi också göra klart att vi inte står bakom någon form av spontancruising. Varken i samband med inställt evenemang eller annan tidpunkt så länge inte folkhälsomyndigheten eller regeringen ändrar sina beslut och rekommendationer.

Med respekt för allas hälsa och vårt beslut om att ställa in uppmanar vi alla att givetvis ta bilen på en tur med familjen, men vädjar till att hålla sig borta från spontancruisingar. Alla arrangörer har idag ett gott samarbete och förtroende med kommun och polis vilket gör det möjligt för oss att genomföra våra evenemang. Vi har idag redan sett att dessa spontancruisingar kan ställa till problem för inandade evenemangsklubbar.

Lördagen 25 april skedde en spontancruising i Falköping som Nasco Yankees fick ta smällen för. Klas Hermansson, ordf, skriver i ett uttalande på deras Facebook sida att han inte hoppas att det skall falla någon skugga över dem som klubb på grund av vad som hänt eftersom de inte vart inblandade alls i cruisingen.

Även ACCS Lidköping har mött detta problem där det natten till den 3maj skedde en spontancruising i Lidköping med "mycket hög musik och fylleri" enligt NLT. Helen Van Dijk håller även hon med om att dessa cruisingar drar en skugga över allt arbete som läggs ner inför de arrangerade cruisingarna.

Kör lugnt och håll avstånd så ses vi 2021,
Veronica Karlberg, ordförande Warbergs Automobile Club, Wheels & Wings
Klas Hermansson, ordförande Nasco Yankees, Nasco Yankee Meet
Helen Van Dijk, ordförande ACCS Lidköping, Cruisingen i Lidköping
Robin Andersson, ordförande Rightback, Kungälvscruisingen
Lorina Kjellberg Fd Lyrebrant, Kassör Lysekil i våra hjärtan, Lysekils Cruising
Håkan Persson, ordförande Tranås Caroliners, Tranås Cruising & Rock´n Roll Event
Thomas Hägg, kassör Coppermine Cruisers, Falu Cruising
Linus Hasselkrantz, ordförande SHRA RoadRunners, Big Lake Run"

Md fmck journalen 2 2021 framsida
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub